تست سلامت روان

تست سلامت روان

تست سلامت روان

Blog Article






تست اختلالات روانی SCL90 یا تست سلامت روان یکی از پراستفاده ترین ابزارهای تشخیص مشکلات اولیه روانشناختی است. آزمون SCL-90 برای ارزیابی علایم روانی است و به وسیله مراجع گزارش می شود و اولین بار برای نشان دادن جنبه های روان شناختی بیماران جسمی و روانی طرح ریزی گردید. با استفاده از این آزمون می توان افراد سالم را از افراد دارای اختلالات روانشناختی تشخیص داد. طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی، سلامت روانی سطحی از بهزیستی است که افراد می ­توانند استعدادهایشان را محقق کنند، با استرس­ های زندگی مقابله کنند و به شکل موثری کار کنند و روابط معنی دار برقرار کنند.

بسیاری تصور می­ کنند صرفا نبود بیماری روانی به معنی سلامت روانی است اما متخصصان سلامت روان معتقدند سلامت یا اختلال روانی یک طیف بی­ انتهاست که در یک سمت آن اختلالات روانی و در سمت دیگر آن سلامت روانی قرار گرفته ­است.

سلامت روان ابعاد روان­شناختی، فیزیکی و اجتماعی دارد و بر نحوه ­ای که استرس هایمان را کنترل می­ کنیم موثر است. هم­ چنین، در هر مرحله زندگی، از کودکی تا سالمندی، اهمیت دارد.

تست اختلالات روانی آنلاین یا آزمون SCL-90-R ابزاری برای سنجش سریع وضعیت آسیب‌شناختی روانی افراد است. این آزمون شامل ٩٠ سوال برای ارزشیابی علایم روانی است و به وسیله مراجع گزارش می شود. این آزمون توسط دروگاتیس Derogatis, LR. و همکاران در سال ١٩٧٣ معرفی شد و بر اساس تجربیات بالینی و تجزیه و تحلیل های روان سنجی، مورد تجدید نظر قرار گرفت و فرم نهایی آن در سال ١٩٧۶ تهیه گردید.




کاربرد اینگونه تست های اعصاب و روان و مشخصا تست اختلالات روانی SCL90 برای افراد عادی جامعه که سن بالاتر از ۱3 سال دارند، مراجعه کنندگان سرپایی مراکز روانپزشکی و روانشناسی بالینی، همچنین بیماران بستری در مراکز روانپزشکی غیر از بیماران روان‌پریش، بیماران دچار ضایعات عضوی مغز و عقب ماندگان ذهنی قابل اجرا است. برای پاسخ به این تست پاسخگویان دست کم باید دوره راهنمایی را به پایان رسانده باشند.

تست تشخیص اختلال روانی 9 خرده مقیاس زیر را می سنجد:


تست اختلالات روانی SCL-90

تست سلامت روان و اختلالات روانی شامل 90 سوال است که علائم مختلفی را در 9 بعد اولیه اندازه گیری می کند:

  • جشکایات جسمانی – ارزیابی علائم فیزیکی مانند سردرد، مشکلات معده و سایر ناراحتی های بدن

  • وسواس اجباری– ارزیابی افکار، تمایلات یا رفتارهایی که تکراری و ناراحت کننده هستند.

  • حساسیت بین فردی – اندازه گیری احساس ناامنی، خودآگاهی و حساسیت به انتقاد

  • افسردگی – ارزیابی احساسات غمگینی، ناامیدی و عدم علاقه به فعالیت ها

  • اضطراب – اندازه گیری عصبی بودن، تنش، و احساس وحشت

  • پرخاشگری – ارزیابی احساسات خشم، تحریک پذیری و رنجش

  • ترس مرضی – ارزیابی ترس ها یا فوبیاهای خاص

  • افکار پارانوئید – اندازه گیری احساس بی اعتمادی، سوء ظن و افکار پارانوئید

  • روان پریشی – ارزیابی افکار یا رفتارهای غیرعادی که ممکن است نشان دهنده روان پریشی باشد.


SCL-90-R از افراد می‌خواهد که میزان و شدت هر یک از علائم را در یک دوره زمانی خاص (معمولاً در هفته گذشته) ارزیابی کنند. این تست یک نمای کلی جامع از وضعیت روانی یک فرد ارائه می دهد و به پزشکان و روانشناسان کمک می کند تا زمینه های نگرانی را شناسایی کرده و مداخلات مناسب را توسعه دهند.

کاربرد تست اختلالات روانی scl-90


تست اختلالات روانی

این تست با توجه به اینکه علائم اختلالات روانی را در طیف گسترده ای بررسی می کند برای ارزیابی روانشناختی کاربردهای فراوانی دارد. از تست SCL 90 می توان برای موارد زیر استفاده نمود:




  •  تعیین وضعیت روانی عموم مردم

  • غربال اولیه بیماران با مشکلات روانشناختی

  •  بررسی نتایج درمانی قبل و بعد از مداخلات روانشناختی

  • مطالعات علمی و پژوهشی


منبع: تست روانشناسی

Report this page