سیگار کشیدن نوجوانان
سیگار کشیدن نوجوانان
Blog Article
در سرتاسر جهان، سیگارکشیدن نوجوانان یکی از بحرانی ترین مسائل بهداشت عمومی است. با این حال، استعمال دخانیات باعث مرگ 50 درصد از سیگاریها میشود که سالانه حدود 7 میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار میدهد و یک نگرانی مهم بهداشت عمومی نه تنها برای افراد مسن بلکه برای بزرگسالان است. با کلینیک روانشناسی ذهن آرا همراه باشید تا این موضوع را بررسی کنیم.
الگوهای فعلی سیگار نشان داده است که انتظار می رود تعداد سالانه مرگ و میر ناشی از مصرف سیگار تا سال 2030 به 10 میلیون نفر برسد. در قرن بیست و یکم، احتمالاً 1 میلیارد مرگ و میر ناشی از مصرف سیگار وجود دارد که بیشتر در کشورهای کم درآمد و توسعه نیافته رخ می دهد. علیرغم تلاشهای قابل توجه در دهههای اخیر برای مبارزه با سیگار، این عامل همچنان یکی از علل اصلی بیماریهای قابل پیشگیری مختلف است.
به طوری که سیگار یکی از عوامل مستقیم سرطان و نیز بیماری های قلبی عروقی و تنفسی است. دوویدی و همکاران (2013) اشاره کردند که سیگار به تنهایی مسئول اکثر موارد سرطان و بیماری عروق کرونر است.
بسیاری از نوجوانان از اثرات نامطلوب سیگار بر سلامتی آگاه هستند، اما سیگار به عنوان یک تفریح تلقی می شود و آن را به یک امر عادی تبدیل می کند. مطالعات نشان دادهاند که شروع زودهنگام سیگار، حتی گاهی اوقات، میتواند منجر به افزایش سریع سیگار کشیدن و مصرف منظم آن شود.
شروع و اثرات سیگار کشیدن بر سلامتی جوانان
نوجوانی یک دوره بحرانی است که خطرات مرتبط با مصرف مواد به ویژه زیاد است. رفتار سیگار کشیدن معمولا در دوران نوجوانی ایجاد می شود. اکثر افراد سیگاری در سن 18 سالگی اولین سیگار خود را مصرف کردند یا قبلاً معتاد بودند. در مقایسه با بزرگسالان، جوانان به سیگار کمتر و زمان کمتری برای ایجاد اعتیاد به نیکوتین نیاز دارند.
شروع سیگار کشیدن در دوران نوجوانی به دلایل مختلفی از جمله نمرات پایین، انگیزه تحصیلی پایین رخ می دهد، رضایت کم از زندگی، و وابستگی به نیکوتین از اوایل تا 24 ماه پس از شروع. تخمین زده می شود که روزانه بیش از 2000 نوجوان به طور منظم سیگار می کشند.
قرار گرفتن در معرض نیکوتین کودکان و نوجوانان می تواند اثرات مخرب و طولانی مدتی بر رشد مغز داشته باشد. جوانان سیگاری نیز در معرض خطر آسم و اختلال در عملکرد و رشد ریه هستند و آمادگی جسمانی آنها هم از نظر عملکرد و هم از نظر استقامتی به دلیل مصرف سیگار کاهش می یابد.
از سوی دیگر، استعمال دخانیات مربوط به یک پدیده فردگرایانه نیست و تلاش برای کنترل اعتیاد باید معطوف به کل خانواده باشد. زیرا خانواده مستقیم ترین و ماندگارترین تأثیر را نه تنها در تربیت و رشد روانی- عقلانی، بلکه در شکل گیری ارزش ها، نگرش ها، رفتارها و عادات کودکان دارد.
(شارما و همکاران) اظهار داشتند که جو خانواده ممکن است در وابستگی به نیکوتین و سیگار کشیدن نوجوانان نقش داشته باشد و میزان مصرف سیگار در خانواده سیگاری ها به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود. ولز و همکاران همچنین دریافتند که برخی از عوامل مرتبط با خانواده، عملکرد خانواده و فرزندپروری متغیرهای برون زا هستند که عوامل خطر و محافظت کننده منجر به رفتار سیگار کشیدن و الکل می شوند.
نظریه یادگیری اجتماعی بر تأثیر مهم اعضای خانواده و همسالان بر جوانان در الگوسازی رفتارهای مصرف مواد متمرکز است. تأثیر اجتماعی مثبت در دوران نوجوانی یک عامل اساسی در پیشگیری یا به تاخیر انداختن شروع سیگار است.
تأثیر اجتماعی استرس بر فرآیند خانواده و رفتار همسالان به عنوان عوامل اصلی مؤثر بر رشد مصرف مواد در نوجوانان مدلسازی میشود. فرآیندهای خانواده توسط خرده سیستم هایی مانند نظارت والدین، روال خانواده و روابط والدین و نوجوانان ساخته می شوند.
این خرده سیستم ها مستقل از یکدیگر هستند و به صورت وابسته به یکدیگر کار می کنند. فرآیند خانواده ساختاری چند بعدی دارد و نقش تعیین کننده ای در تعیین پیچیدگی زندگی روزمره خانوادگی دارد. روند مثبت خانواده و فرزندپروری کمتر منجر به مصرف مواد می شود.
نظارت مؤثر با کاهش احتمال روابط با همسالان مصرف کننده مواد همراه است. نوجوانانی که روابط متقابل و روال خانوادگی بالاتری دارند، رفتارهای پرخطر کمتری از خود نشان می دهند. نوجوانی دوره ای است که در آن افراد استقلال بیشتری می خواهند و محدودیت های والدین و محدود کردن فعالیت ها یا روابط نوجوانان می تواند از مصرف مواد جلوگیری کند. مقررات کمتر والدین با خطر بالاتر مصرف مواد برای زنان و دختران مرتبط است.
همانطور که جوانان کنترل بیشتری بر روابط اجتماعی خود پیدا می کنند، معاشرت با همسالانی که رفتارهای ضد اجتماعی و غیرقانونی دارند یکی از مهم ترین عوامل در مصرف مواد در سنین پایین است. نوجوانانی که در مورد سیگار کشیدن و نوشیدن الکل اغراق می کنند ممکن است در معرض خطر بیشتری برای کشیدن سیگار باشند. سیگار کشیدن نوجوانان بیشتر در موقعیت های اجتماعی رخ می دهد. دفعات بیشتر استفاده با میزان کمتر مرتبط است و افرادی که دوستان سیگاری ندارند، احتمال بیشتری دارد که از سیگار کشیدن اجتناب کنند.
برخلاف شواهد تجربی و چارچوبهای نظری برای پیوند خانواده و تأثیر همسالان، و شروع سیگار کشیدن، شکافهای زیادی در ادبیات وجود دارد.
- ابتدا معیارهای فرآیند خانواده از جمله رابطه بین نظارت والدین و مصرف مواد در مطالعات مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. سایر معیارهای فرآیند خانواده به اندازه کافی ارزیابی نشده اند.
- دوم، بیشتر مطالعات از معیارهای کلی تأثیر همتایان استفاده کرده اند. با این حال، نفوذ همتایان ماهیت چند بعدی دارد که ممکن است به طرق مختلف بر شرکت کنندگان تأثیر بگذارد. هدف این پژوهش بررسی فرآیندهای اجتماعی شدن است. این مطالعه تغییرپذیری بین معیارهای نفوذ همسالان را بررسی میکند (به عنوان مثال، همسالانی که سیگار میکشیدند، از مواد غیرقانونی استفاده میکردند، متعلق به باندها بودند و حداقل یک بار در ماه مشروب مینوشیدند).
- سوم، اگرچه برخی تحقیقات قبلی تفاوت جنسیتی را در مصرف سیگار نشان دادهاند، اما برخی مطالعات تحقیقاتی دیگر هیچ تفاوت جنسیتی را در شروع مصرف سیگار نشان ندادهاند.
برخی از مطالعات مانند تحقیق حیدری ارتباط معنادار سایر ویژگی های جمعیت شناختی مانند سن و سطح تحصیلات را با مصرف سیگار نشان داده است. تحقیقات کمی در مورد میزان تعامل سن و جنسیت از اوایل نوجوانی تا سن 35 سالگی با سیگار انجام شده است.
علاوه بر این، یک رابطه تأخیری بین فرآیند خانواده و معیارهای تاثیر همسالان برای اندازهگیری تاثیرات یک طرفه ایجاد میشود، که اظهارات قاطعتری در مورد تاثیر بلندمدت اجتماعی شدن بر سیگار کشیدن ارائه میکند. همچنین، Mahabee-Gittens و همکاران. تأثیر خانواده بر سیگار کشیدن در گروههای نژادی مختلف را بررسی کرده و سطوح بالایی از تأثیر خانواده را در محافظت از افراد در برابر سیگار در همه گروههای نژادی/قومی نشان دادند.
برای مثال، یک مطالعه نشان داد که افزایش مشارکت دانشآموزان در ورزش در دوران دبیرستان با کاهش احتمال سیگار کشیدن منظم یا شدید مرتبط است. افندی و همکاران نشان داد که سیگار باعث افزایش بروز علائم تنفسی و کاهش فعالیت بدنی در زنان سالم می شود.
مازیار و همکاران نقش ورزش و فعالیت بدنی را در ایجاد جامعه ای سالم با تاکید بر کاهش جرم و جنایت و استعمال دخانیات تبیین کردند. نتایج حاکی از آن است که ورزش و فعالیت بدنی به طور مستقیم و غیرمستقیم بر جرم و جنایت، مصرف مواد مخدر و کاهش مصرف دخانیات تأثیر دارد.
پرتی واتل و همکاران بین انجام ورزش به عنوان دانشجوی نخبه ورزشکار و مصرف سیگار و الکل رابطه منفی نشان داد. آدرین مک گاورن و همکاران نشان داد که سطوح بالاتر فعالیت بدنی شانس مصرف سیگار را تا حدود 1.5 کاهش می دهد.
اینتاچای و همکاران وی خاطرنشان کرد: افراد سالمی که سیگار میکشیدند و فعالیتهای ورزشی انجام نمیدادند با عدم تعادل در ترکیب بدن، کاهش قدرت عضلات تنفسی، عملکرد ورزشی و افزایش سفتی شریان مواجه بودند.
این مطالعات نشان می دهد که فعالیت بدنی ممکن است عملکرد محافظتی در برابر سیگار کشیدن داشته باشد. با این حال، داده های موجود در مورد فعالیت بدنی و سیگار کشیدن در نوجوانی ناقص و عمدتاً مقطعی است.
فراخوانی برای اقدام
شواهدی وجود دارد که نشان میدهد ترکیب مداخلات برای افزایش آگاهی عمومی و سیاستهای سختگیرانهتر کنترل دخانیات که در بسیاری از کشورها و مناطق اجرا شده است، شروع به تأثیرگذاری بر سیگار کشیدن نوجوانان کرده است. با این حال، داده ها نشان می دهد که سیگار کشیدن نوجوانان هنوز بسیار رایج است و باید کارهای بیشتری انجام شود.
مصرف دخانیات در میان کودکان و نوجوانان
مشاوره آنلاین روانشناسی
سیگار کشیدن در دوران کودکی و نوجوانی باعث مشکلات سلامتی قابل توجهی در میان جوانان می شود، از جمله افزایش تعداد و شدت بیماری های تنفسی، کاهش آمادگی جسمانی و اثرات بالقوه بر رشد و عملکرد ریه.
مهمتر از همه، این زمانی است که اعتیاد به سیگار شکل می گیرد، که اغلب تا بزرگسالی و گاهی در سراسر بزرگسالی ادامه می یابد. در میان بزرگسالانی که تا به حال روزانه سیگار کشیدهاند، 87 درصد اولین سیگار خود را در سن 18 سالگی و 95 درصد تا سن 21 سالگی سیگار کشیدهاند.
نکات کلیدی در مورد مصرف دخانیات در میان کودکان و نوجوانان
- هر روز تقریباً 2500 کودک زیر 18 سال اولین سیگار خود را امتحان می کنند و بیش از 400 نفر از آنها سیگاری جدید و معمولی روزانه خواهند شد. نیمی از آنها در نهایت از عادت خود خواهند مرد.
- افرادی که سیگار کشیدن را از سنین پایین شروع می کنند، نسبت به افرادی که در سنین پایین تر شروع به مصرف سیگار می کنند، بیشتر در معرض اعتیاد شدید به نیکوتین هستند. از میان نوجوانانی که در طول زندگی خود حداقل 100 نخ سیگار کشیده اند، اکثر آنها اظهار می کنند که مایل به ترک سیگار هستند، اما قادر به انجام این کار نیستند.
- اگر الگوهای فعلی مصرف دخانیات ادامه یابد، تخمین زده میشود که 5.6 میلیون نفر از جوانان زیر 18 سال امروزی در نهایت به دلیل بیماریهای مرتبط با سیگار میمیرند.
شیوع مصرف دخانیات در بین کودکان و نوجوانان
- در سال 2015، 9.3 درصد از دانشآموزان دبیرستانی سیگار کشیدن را در 30 روز گذشته گزارش کردند که 74 درصد از 36.4 درصد در سال 1997 زمانی که نرخها پس از افزایش در نیمه اول دهه 1990 به اوج خود رسید، کاهش یافته است.
- در سال 2015، 2.3 درصد از دانش آموزان دبیرستانی در 30 روز گذشته سیگار می کشیدند.
با این حال، میزان مصرف کلی تنباکو همچنان بالاست. - در سال 2015، 25.3 درصد از دانش آموزان دبیرستانی و 7.4 درصد از دانش آموزان دبیرستانی از یک محصول دخانی استفاده کردند.
- در میان دانشآموزان دبیرستانی در سال 1394، بیشترین مصرف دخانیات سیگار الکترونیکی (16%)، سیگار (9.3%)، سیگار برگ (8.6%) و قلیان (7.2%) بوده است.
- در سال 2015، حدود نیمی از دانشآموزان راهنمایی و دبیرستان گزارش دادند که در 30 روز گذشته از دو یا چند محصول دخانی استفاده کردهاند.
- از سال 1990، نوجوانان و جوانان بالاترین میزان سیگار کشیدن مادران در دوران بارداری را داشته اند. در سال 2014، 10.2 درصد از نوجوانان دختر 15 تا 19 ساله و 13 درصد از زنان 20 تا 24 ساله در دوران بارداری سیگار می کشیدند.
- در سال 2014، حدود 62 درصد از سیگاریهای فعلی در هر دو مقطع راهنمایی و دبیرستان به طور جدی به ترک سیگار فکر کردند. 70 درصد از دبیرستان ها و 59 درصد از سیگاری های فعلی دبیرستان سعی کرده اند یک روز یا بیشتر سیگار را ترک کنند.
استفاده از سیگار منتول در میان نوجوانان سیگاری جوان تر و جدیدتر رایج تر است. این به این دلیل است که سیگاریهای جوان سیگارهای منتول را کمتر خشنتر میدانند و سیگار کشیدن آنها آسانتر است.
یک مطالعه نشان داد که نوجوانانی که در فیلمها در معرض بیشترین میزان سیگار کشیدن قرار میگیرند، در مقایسه با نوجوانانی که کمترین میزان سیگار کشیدن را در فیلم تماشا میکنند، ۲.۶ برابر بیشتر احتمال دارد که خودشان سیگار بکشند.
چگونه سیگار را ترک کنیم؟
برای ترک سیگار آماده اید؟ این نکات به شما کمک می کند عادت سیگار را برای همیشه کنار بگذارید.
چرا ترک اینقدر سخته؟
همه ما از خطرات سیگار کشیدن برای سلامتی می دانیم، اما ترک این عادت آسان تر نمی شود. چه یک نوجوان سیگاری گهگاهی باشید و چه در طول عمرتان یک بسته در روز سیگار می کشید، ترک می تواند واقعاً سخت باشد.
سیگار کشیدن نوجوانان هم یک اعتیاد فیزیکی و هم یک عادت روانی است. نیکوتین سیگار باعث افزایش موقت و اعتیادآور می شود. حذف منظم نیکوتین باعث می شود بدن شما علائم ترک فیزیکی و هوس را تجربه کند.
به دلیل تأثیر «احساس خوب» نیکوتین بر مغز، ممکن است به سیگار به عنوان راهی سریع و قابل اعتماد برای تقویت بینش، کاهش استرس و آرامش خود روی آورید. سیگار کشیدن همچنین می تواند راهی برای مقابله با افسردگی، اضطراب یا حتی بی حوصلگی باشد. ترک سیگار به معنای یافتن راههای متفاوت و سالمتر برای کنار آمدن با این احساسات است.
سیگار کشیدن نیز به عنوان یک مراسم روزانه ریشه دوانده است. کشیدن سیگار با قهوه صبحگاهی، در حین استراحت در محل کار یا مدرسه، یا در رفت و آمد به خانه در پایان یک روز شلوغ، ممکن است پاسخی خودکار برای شما باشد. یا شاید دوستان، خانواده یا همکاران شما سیگار می کشند و این بخشی از نحوه ارتباط شما با آنها شده است.
برای ترک موفقیتآمیز سیگار، باید هم اعتیاد و هم عادات و روالهایی را که همراه با آن هستند، بررسی کنید. اما می توان آن را انجام داد. با حمایت مناسب و طرح ترک، هر سیگاری می تواند اعتیاد را ترک کند – حتی اگر قبلا چندین بار تلاش کرده باشید و شکست خورده باشید.
برنامه شخصی شما برای ترک سیگار
در حالی که برخی از سیگاریها با رفتن به بوقلمون سرد موفق به ترک سیگار میشوند، اکثر افراد با یک برنامه مناسب برای حفظ خود در مسیر بهتر عمل میکنند. یک طرح خوب ترک هم چالش کوتاه مدت ترک سیگار و هم چالش بلند مدت جلوگیری از عود را برطرف می کند. همچنین باید متناسب با نیازهای خاص و عادات سیگار کشیدن شما باشد.
- سوالاتی که باید از خود بپرسید
وقت بگذارید و به این فکر کنید که چه نوع سیگاری هستید، کدام لحظه از زندگی شما نیاز به سیگار کشیدن دارد و چرا. این به شما کمک می کند تا تشخیص دهید کدام نکات، تکنیک ها یا روش های درمانی ممکن است برای شما مفیدتر باشد. - آیا سیگاری شدید (بیش از یک بسته در روز)؟ یا بیشتر یک سیگاری اجتماعی هستید؟ آیا یک چسب نیکوتین ساده این کار را انجام می دهد؟
- آیا فعالیتها، مکانها یا افرادی وجود دارد که شما با سیگار کشیدن ارتباط دارید؟ آیا بعد از هر وعده غذایی یا هر زمان که برای قهوه استراحت می کنید، نیاز به سیگار کشیدن احساس می کنید؟
- آیا وقتی احساس استرس می کنید یا افسرده می شوید به سیگار دست می یابید؟ یا آیا سیگار کشیدن شما با اعتیادهای دیگری مانند الکل یا قمار مرتبط است؟
برنامه ترک سیگار خود را با START شروع کنید
S= Set a quit date
(یک تاریخ ترک تعیین کنید)
یک تاریخ را در دو هفته آینده انتخاب کنید تا زمان کافی برای آماده شدن بدون از دست دادن انگیزه برای ترک سیگار داشته باشید. اگر عمدتاً در محل کار سیگار می کشید، در آخر هفته آن را ترک کنید، بنابراین چند روز فرصت دارید تا خود را با این تغییر وفق دهید.
T = Tell family, friends, and co-workers that you plan to quit
(به خانواده، دوستان و همکاران بگویید که قصد ترک کار را دارید.)
اجازه دهید دوستان و خانواده خود در برنامه شما برای ترک سیگار شرکت کنند و به آنها بگویید که برای ترک سیگار به حمایت و تشویق آنها نیاز دارید. به دنبال دوستی باشید که می خواهد سیگار را ترک کند. می توانید به یکدیگر کمک کنید تا از شرایط سخت عبور کنید.
A = Anticipate and plan for the challenges you’ll face while quitting
(برای چالش هایی که در حین ترک با آن مواجه خواهید شد، پیش بینی و برنامه ریزی کنید.)
اکثر افرادی که دوباره شروع به سیگار کشیدن می کنند در سه ماه اول این کار را انجام می دهند. شما می توانید با آماده شدن برای چالش های رایج، مانند ترک نیکوتین و هوس سیگار، به خود کمک کنید تا از پس آن برآیید.
R = Remove cigarettes and other tobacco products from your home, car, and work
(سیگار و سایر محصولات تنباکو را از خانه، ماشین و محل کار خود حذف کنید.)
تمام سیگار، فندک، زیرسیگاری و کبریت خود را دور بریزید. لباس های خود را بشویید و هر چیزی که بوی دود می دهد تازه کنید. ماشین خود را شامپو بزنید، پارچه ها و فرش خود را تمیز کنید و مبلمان خود را بخارپز کنید.
T = Talk to your doctor about getting help to quit
(با پزشک خود در مورد دریافت کمک برای ترک سیگار صحبت کنید.)
پزشک شما میتواند دارویی برای کمک به علائم ترک تجویز کند. اگر نمیتوانید به پزشک مراجعه کنید، میتوانید بسیاری از محصولات از جمله چسبهای نیکوتین، قرصهای پاستیل و آدامسها را بدون نسخه در داروخانه محلی خود تهیه کنید.
محرک های سیگار کشیدن خود را شناسایی کنید.
یکی از بهترین کارهایی که می توانید برای ترک سیگار انجام دهید، شناسایی چیزهایی است که شما را به سیگار کشیدن وادار می کند، از جمله موقعیت ها، فعالیت ها، احساسات و افراد خاص.
آیا برای تسکین احساسات ناخوشایند سیگار می کشید؟
بسیاری از ما برای مدیریت احساسات ناخوشایند مانند استرس، افسردگی، تنهایی و اضطراب سیگار می کشیم. وقتی روز بدی دارید، به نظر می رسد که سیگار تنها دوست شماست. با این حال، به همان اندازه که سیگار راحتی ایجاد می کند، مهم است که به یاد داشته باشید که راه های سالم تر و موثرتری برای کنترل احساسات ناخوشایند وجود دارد. اینها ممکن است شامل ورزش، مدیتیشن، راهبردهای تمدد اعصاب یا تمرینات تنفسی ساده باشد.
مقابله با علائم ترک نیکوتین
هنگامی که سیگار را ترک می کنید، احتمالاً تعدادی از علائم فیزیکی را تجربه خواهید کرد، زیرا بدن شما از نیکوتین خارج می شود. ترک نیکوتین به سرعت شروع می شود، معمولاً در عرض یک ساعت از آخرین سیگار شروع می شود و دو تا سه روز بعد به اوج خود می رسد. علائم ترک می تواند چند روز تا چند هفته طول بکشد و از فردی به فرد دیگر متفاوت است.
اگر لغزیدید یا عود کردید چه باید کرد؟
بیشتر مردم قبل از اینکه برای همیشه این عادت را ترک کنند، چندین بار سعی میکنند سیگار را ترک کنند، بنابراین اگر سُر خوردید و سیگار کشیدید، خود را مورد ضرب و شتم قرار ندهید. در عوض، با درس گرفتن از اشتباه خود، عود را به یک بازگشت تبدیل کنید. آنچه را که درست قبل از شروع دوباره سیگار رخ داده است، تجزیه و تحلیل کنید، محرک ها یا نقاط مشکلی را که به آن برخورد کرده اید را شناسایی کنید و برنامه جدیدی برای ترک سیگار ایجاد کنید که آنها را از بین ببرد.
کمک به یک نوجوان برای ترک سیگار
اکثر سیگاری ها اولین سیگار خود را در حدود سن 11 سالگی امتحان می کنند و بسیاری از آنها در سن 14 سالگی معتاد می شوند. استفاده از سیگارهای الکترونیکی (ویپینگ) نیز در سال های اخیر به طور چشمگیری افزایش یافته است. در حالی که پیامدهای سیگار کشیدن برای سلامتی هنوز به طور کامل شناخته نشده است، FDA هشدار می دهد که برای نوجوانان بی خطر نیست و ما می دانیم که نوجوانانی که ویپ می کنند احتمال بیشتری برای شروع سیگار کشیدن دارند.
این میتواند برای والدین نگرانکننده باشد، اما قدردانی از چالشهای منحصربهفرد و فشار همسالان نوجوانان در ترک سیگار (یا سیگار کشیدن) مهم است. در حالی که تصمیم برای ترک سیگار باید توسط خود نوجوان سیگاری گرفته شود، هنوز راه های زیادی برای کمک به شما وجود دارد.
دارو و درمان برای کمک به ترک
روش های مختلفی وجود دارد که با موفقیت به افراد در ترک عادت سیگار کشیدن کمک کرده است. در حالی که ممکن است با اولین روشی که امتحان می کنید موفق باشید، به احتمال زیاد مجبور خواهید بود تعدادی روش مختلف یا ترکیبی از درمان ها را امتحان کنید تا بهترین روش را پیدا کنید.
نکاتی برای والدین نوجوانانی که سیگار می کشند:
مرکز مشاوره نوجوان
- دریابید که چرا نوجوان شما سیگار می کشد. آنها ممکن است بخواهند توسط همسالان خود پذیرفته شوند یا به دنبال جلب توجه شما باشند. به جای تهدید یا اولتیماتوم، در مورد تغییراتی که می توان در زندگی آنها ایجاد کرد تا به آنها کمک کند سیگار را ترک کنند صحبت کنید.
- اگر فرزندتان با ترک آن موافقت کرد، در حین انجام این فرآیند صبور و حمایت کنید.
- با سیگار نکشیدن خود، الگوی خوبی باشید. والدینی که سیگار می کشند بیشتر احتمال دارد فرزندان سیگاری داشته باشند.
- بدانید که آیا فرزندان شما دوستانی دارند که سیگار می کشند. با آنها در مورد چگونگی امتناع از سیگار یا سیگار الکترونیکی صحبت کنید.
- در مورد خطرات سلامتی و عوارض ناخوشایندی که سیگار می تواند بر ظاهر آن ها داشته باشد (مانند بوی بد دهان، تغییر رنگ دندان ها و ناخن ها) توضیح دهید.
- یک سیاست ممنوعیت سیگار در خانه خود ایجاد کنید. اجازه ندهید کسی در هر زمانی در داخل خانه سیگار بکشد.
منابع
U.S. Department of Health and Human Services. Preventing Tobacco Use Among Young People: A Report of the Surgeon General, 1994
Substance Abuse and Mental Health Services Administration. National Survey on Drug Use and Health, 2014. Analysis by the American Lung Association Epidemiology and Statistics Unit Using SPSS Software.
Substance Abuse and Mental Health Services Administration. 2015 National Survey on Drug Use and Health: Detailed Tables. 2016.
Centers for Disease Control and Prevention. Office on Smoking and Health. Sustaining State Programs for Tobacco Control: State Data Highlights, 2006. Accessed on June 9, 2008.
American Legacy Foundation. 2000. National Youth Tobacco Survey. 2001.
U.S. Department of Health and Human Services. The Health Consequences of Smoking—50 Years of Progress: A Report of the Surgeon General, 2014.
Centers for Disease Control and Prevention. Tobacco Use Among Middle and High School Students — United States, 2011–2015. Morbidity and Mortality Weekly Report. April 15, 2016; 65(14):361-7.
Centers for Disease Control and Prevention. National Center for Health Statistics. CDC WONDER On-line Database, Natality public-use data 2007-2014, 2016.
Centers for Disease Control and Prevention. National Youth Tobacco Survey, 2014. Analysis by the American Lung Association Epidemiology and Statistics Unit using SPSS software.
Hersey JC, Nonnemaker JM, Homsi G. Menthol Cigarettes Contribute to the Appeal and Addiction Potential of Smoking for Youth. Nicotine & Tobacco Research. 2010; 12(Suppl 2):S136–S146.
Klausner K. Menthol Cigarettes and Smoking Initiation: A Tobacco Industry Perspective. Tobacco Control. 2011; 20(Supp 2):ii12–ii19.
Lee YO, Glantz SA. Putting the Pieces Together. Tobacco Control. 2011; 20(Suppl 2):ii1–ii7.
Sargent JD et al. Exposure to Movie Smoking: Its Relations to Smoking Initiation Among US Adolescents. Pediatrics. November 5, 2005; 116(5):1183-91.
Jeon HG, Kim G, Jeong HS, So W-Y, editors. Association between Cigarette Smoking and Physical Fitness Level of Korean Adults and the Elderly. Healthcare; 2021: 9;9(2):185.
EfENdİ V, ÖzALEVLİ S, NAz İ, Kılınç O. The effects of smoking on body composition, pulmonary function, physical activity and health-related quality of life among healthy women. Tuberk Toraks. 2018;66(2):101-8.
Sharma R, Martins N, Tripathi A, Caponnetto P, Garg N, Nepovimova E, et al. Influence of family environment and tobacco addiction: A short report from a Post-Graduate Teaching Hospital, India. International journal of environmental research and public health. 2020;17(8):2868.
Heidari G. The effect of family on Smoking of high school students in Tehran. Journal of Iranian Medical System. 2003;21(1):24-31.
Dwivedi S, Aggarwal A, Singh N, Aggarwal S, Sharma V. Role of family milieu in tobacco addiction: A study in a tertiary-care institution in India. Journal of health, population, and nutrition. 2013;31(1):130.
Colder CR, Mehta P, Balanda K, Campbell RT, Mayhew K, Stanton WR, et al. Identifying trajectories of adolescent smoking: an application of latent growth mixture modeling. Health Psychology. 2001;20(2):127.
Stattin H, Kerr M. Parental monitoring: A reinterpretation. Child development. 2000;71(4):1072-85.
Ellickson P, Orlando M, Tucker J, Klein D. Erratum: From adolescence to young adulthood: Racial/ethnic disparities in smoking (American Journal of Public Health (2004) 94 (293-299)). American Journal of Public Health. 2004;94(4):520-.
Audrain-McGovern J, Rodriguez D, Moss HB. Smoking progression and physical activity. Cancer Epidemiology and Prevention Biomarkers. 2003;12(11):1121-9.
Grunbaum JA, Kann L, Kinchen SA, Williams B, Ross JG, Lowry R, et al. Youth risk behavior surveillance—United States, 2001. Journal of School Health. 2002;72(8):313-28.
Wells AU, Nicholson AG, Hansell DM. Challenges in pulmonary fibrosis· 4: Smoking-induced diffuse interstitial lung diseases. Thorax. 2007;62(10):904-10.
Bardsley JM. Computational uncertainty quantification for inverse problems: SIAM; 2018.
Mahabee-Gittens EM, Xiao Y, Gordon JS, Khoury JC. The role of family influences on adolescent smoking in different racial/ethnic groups. Nicotine & Tobacco Research. 2012;14(3):264-73.
Peretti‐Watel P, Beck F, Legleye S. Beyond the U‐curve: the relationship between sport and alcohol, cigarette and cannabis use in adolescents. Addiction. 2002;97(6):707-16.
Audrain J, Lerman C, Main D, editors. Physical activity and smoking in adolescents: A pilot study. Poster session presented at the Annual Meeting of the Society for Research on Nicotine and Tobacco; 2000.
Aaron DJ, Dearwater SR, Anderson R, Olsen T, Kriska AM, Laporte RE. Physical activity and the initiation of high-risk health behaviors in adolescents. Medicine & Science in Sports & Exercise. 1995.
Maziar K, editor The role of sports and physical activities in creating a healthy society emphasizes reducing crime and Smoking. The first scientific conference of the Iranian Association of Physical Education and Sports Sciences; 2014; Tehran.
Peretti‐Watel P, Guagliardo V, Verger P, Pruvost J, Mignon P, Obadia Y. Sporting activity and drug use: Alcohol, cigarette and cannabis use among elite student athletes. Addiction. 2003;98(9):1249-56.
Inthachai T, Demekul K, Phonsatsadee N, Puttitommagool P, Boonyachart N. Effects of physical activity and smoking on cardio-ankle vascular index, respiratory muscle strength, and exercise performance in early normal weight adulthood: a cross-sectional study. Journal of exercise rehabilitation. 2019;15(6):804.
Voorhees CC, Schreiber GB, Schumann BC, Biro F, Crawford PB. Early predictors of daily smoking in young women: the national heart, lung, and blood institute growth and health study. Preventive medicine. 2002;34(6):616-24.
Ahmadabadi S. Sports Activity and Smoking, Alcohol and Drug Abuse among Students. Annals of Applied Sport Science. 2018;6(1):47-56.
Barnes GM, Reifman AS, Farrell MP, Dintcheff BA. The effects of parenting on the development of adolescent alcohol misuse: a Six‐Wave latent growth model. Journal of Marriage and Family. 2000;62(1):175-86.
Report this page